Siirry suoraan sisältöön
Etusivu / Osuuskuntakoulutukset

Osuuskuntakoulutukset

Osuuskunta on erityinen yritysmuoto. Sen ensisijaisena tavoitteena on turvata jäsentensä kokonaisvaltainen hyvinvointi. Osuuskunnalla voi olla myös laajempia yhteiskunnallisia tavoitteita ja se voi pyrkiä tuottamaan voittoa, mutta lähtökohtaisesti osuuskunta ei ole sidottu kumpaankaan.

Se, mitä tarkoituksia osuuskunta palvelee, riippuu sen jäsenistä. Tämä johtuu siitä, että osuuskunta on yritysmuotona demokraattinen: sen päätöksenteossa jokaisella jäsenellä on yksi ääni. Parhaimmillaan osuustoiminta onkin paitsi keino toimeentulon ja hyvinvoinnin turvaamiseen, myös jatkuvaa yhdessä tekemistä ja oppimista.

Me haluamme turvata toimeentulomme sosiaalisesti, ekologisesti ja eettisesti kestävällä tavalla ja edistää toiminnallamme myös yhteisöjemme ja koko ympäröivän yhteiskunnan kestävää hyvinvointia. Haluamme toimia demokraattisesti, oppia ja kehittyä yhdessä, ja kehittää myös yhteiskuntaa osallistavampaan suuntaan. Pidämme osuuskuntaa parhaiten näihin tavoitteisiimme soveltuvana yritysmuotona.

Osuuskunta Väenvoima tarjoaa em. lähtökohdista käsin koulutusta ja ohjausta osuustoiminnasta ja/tai osuuskunnan perustamisesta kiinnostuneille.  Kyseessä voi olla henkilökohtainen konsultointi, suurelle joukolle järjestettävä pidempikestoinen kurssi tai mikä tahansa näiden välimuoto. Sopiva palvelu räätälöidään aina tarpeesi mukaan.


Osuuskunta Väenvoiman yhteistyössä Kansan Sivistystyön Liiton kanssa tuottamia julkaisuja:
Yhteisötalous ja sosiaaliset osuuskunnat Euroopassa PDF
Italian sosiaaliset osuuskunnat  ­-­  Esimerkki julkisten palveluiden yhteistuotannosta PDF

Osuuskunnan jäseniä on ollut myös tuottamassa osuustoiminnan ja osuuskuntien käytäntöihin paneutuvaa teosta Uusi osuuskunta – tekijöiden liike  (https://intokustannus.fi/kirja/uusi_osuuskunta/)

Lisäksi olemme perehtyneet osuuskuntien käytäntöihin työnantajana toimimisen näkökulmasta Uusi työväki -teoksessa julkaistussa artikkelissa (https://intokustannus.fi/kirja/uusi-tyovaki/)


Ota yhteyttä:

vaenvoima@gmail.com