Siirry suoraan sisältöön
Etusivu / Blogi / Tuotteen tarina / Vintage-koirakuvat kännykkälaukuissa

Vintage-koirakuvat kännykkälaukuissa

Eräs osuuskuntamme jäsen oli tehnyt aika jännän löydön antiikkimessuilla. Kuvan vanha sukkalaatikko kätki sisäänsä erilaisia pieniä koirakuvia, joiden materiaali tuntuu silkiltä. Nämä kuvat taitavat olla peräisin 50-60 -luvulta.

Nämä kuvat päätyivät ompelimoon materiaaliksi. Jospa niille joskus keksisi jotain käyttöä. Pitkään ne ehtivät jo odotella, että niille löytyi sopiva tuote ja paikka. Sopivaa kangasta ei vaan tuntunut löytyvän, kunnes sitten kokeiltiin miltä kuva näyttäisi värikkään verhoilukankaan rinnalla, joka on saatu paikallisesta verhoomosta ylijäämätilkkuna. Tästä lähtikin sitten ajatus kännykkälaukuista! Ne sopivat oikein hyvin koristeeksi pieniin laukkuihin ja verhoilukangasta olisi riittävästi. Laukkujen muut materiaalit ovat myös kiertotaloustuotteita: kirpputorilta ostettujen puuvillahousujen lahjetta, rikki mennyttä sateenvarjoa sekä kierrätyskeskuksesta hankittua sadetakkikangasta. Hihna, vetoketjut, soljet ja muut pienet tuotteet ovat paikallisesta ompelutarvikeliikkeestä.

Koirakuvien sävyt sopivat hyvin värikkääseen verhoilukankaaseen. Vielä oli keksittävä paras tapa kuvien kiinnitykseen.

Päädyttiin käyttämään kuvien kiinnitykseen liimaharsoa ja tikkausta. Liimaharso kiinnitetään silittämällä ja silitys olikin tehtävä hyvin varovasti. Koirakuvat vaikuttavat siltä, ettei niitä kannata käsitellä liian kuumalla raudalla. Kuville ei myöskään voi suositella konepesua, jotta ne säilyisivät hyvinä mahdollisimman pitkään. Laukku itsessään kestää kyllä konepesun ja on tietenkin käytettävissä vielä pitkään kuvan haurastumisen jälkeenkin.

Laukkuun haluttiin kaksi vetoketjutaskua, jotka olisi helppo puhdistaa. Ajatuksena oli, että laukkua voisi käyttää halutessa myös vaikka koiralenkillä namipussina. Ja onhan se hyvä kännykällekin, että vuori suojaa sateelta. Isompi eli päätasku on vuoritettu sadetakkikankaalla ja pienenpään on käytetty sateenvarjokangasta. Rankkasateeseen emme silti suosittele laukun kanssa menemään, ettei koirakuva turhaan vaurioidu.

Laukuissa on irrotettava ja säädettävä hihna ja jos haluat omasi, löydät kaikki vaihtoehdot klikkaamalla itsesi verkkokauppaamme. Koirarodut kuvissa ovat: Bernhardinkoira, Mäyräkoira, Kiharakarvainennoutaja, Vanhaenglanninlammaskoira, Irlanninsusikoira, Skotlanninterrieri ja Bullterrieri. Skotlanninterrierin kuva vaurioitui laukkua valmistaessa ja kuvaa on korjattu kangasliimalla. Haluamme kuitenkin myydä tämän laukun kakkoslaatuisena sen sijaan, että purkaisimme materiaalit tai että laukun materiaalit päätyisivät jätteeksi.

Onko näissä kuvissa teidän omia eläinystäviänne? Tai oletteko törmänneet näihin tai vastaaviin kuviin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.